Contacteer ons

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Group 6 Created with Sketch. +32 3 658 00 36
Group 7 Created with Sketch. hello@clearmedia.be
Back arrow Alle blogs

ClearMedia steunt elk avontuurlijk aspect van Ellen’s levensweg

Altijd wel iets te beleven ten huize Ellen. Ze is fiere mama, startte een eigen bedrijf op en verhuisde naar Australië. Steeds met de steun van ClearMedia. Ontdek haar verhaal!

Rectangle 3 Created with Sketch.

Ellen is ondertussen 9 jaar Office Manager bij ClearMedia. Ze was destijds de eerste en enige vrouw in al dat mannelijk gezelschap. Doorheen de jaren bij ClearMedia bracht het leven haar op avontuurlijke paden: trouwen, mama worden, een eigen bedrijf opstarten en zelfs naar Australië verhuizen. Ze kreeg de steun van het ClearMedia-team bij elke beslissing die ze nam en elke uitdaging die ze aanging. “Bij ClearMedia mag je je eigen weg gaan zodat je persoonlijk en professioneel kan groeien.”, vertelt Ellen trots. Dit is haar verhaal.

Het legendarische eerste sollicitatiegesprek

Negen jaar geleden was ik op zoek naar een job. Ik stond aan het begin van een nieuwe fase in mijn leven: samenwonen met m’n lief. Datzelfde lief is ondertussen mijn man, trouwens. Hoe dan ook: ik zou naar Antwerpen verhuizen en mijn geboortestad Sint-Niklaas verlaten. In mijn zoektocht naar een job dichter bij huis, kwam ik bij ClearMedia terecht. En dat sollicitatiegesprek zal ik nooit vergeten.

“Is uw vriend ne jaloerse?”

Met die eerste vraag bracht Olivier me al meteen van mijn melk. ‘In wat voor een bedrijf ben ik terechtgekomen?’, was mijn eerste argwanende gedachte. Bij het zien van mijn verbaasde blik verduidelijkte Olivier onmiddellijk zijn woorden: ik zou de eerste en enige vrouw van het bedrijf worden. Hij polste of een teamuitje omringd door mannen geen probleem zou vormen thuis. Tuurlijk was dat geen probleem. Mijn vriend wachtte trouwens twee uur lang geduldig in de auto tot het gesprek gedaan was. Twee uur (!). Gelukkig was dit het wachten waard. (lacht) Niet veel later kreeg ik het goede nieuws dat ik was aangenomen.

Avontuur #1: als vrouw in een mannenwereld

En zo werd ik trots de eerste vrouwelijke medewerkster bij ClearMedia. Ik kwam van een bedrijf met enkel vrouwen dus het contrast kon niet groter zijn. Ik ervaarde het alleszins als een evolutie in de goede richting. (lacht) In die tijd waren we nog met minder dan tien collega’s (ondertussen is dat al bijna verviervoudigd). Olivier deed toen nog alles zelf: administratie, agendabeheer, planning, contractbeheer en facturatie. Ja, dat was zwaar dus ik kwam als geroepen.

Rond die tijd bestond ClearMedia vijf jaar en dat moest gevierd worden. Zo kwam Olivier’s voorspelling uit: mijn eerste teamuitje omringd door mijn mannelijke collega’s. (lacht)

Sfeer en gezelligheid 10/10

Ik voelde me al heel snel als een vis in het water binnen het team. De sfeer zat al vanaf het begin goed en ik werd super goed onthaald en begeleid. De flexibiliteit die ik bij ClearMedia kreeg, had ik nog nooit eerder gezien. Moet je naar de tandarts of wil je naar de kapper buiten de ‘spitsuren’? Kan allemaal, geen enkel probleem. We zitten met onze ‘baas’ aan dezelfde bureau in open werkruimtes en de sfeer is heel gemoedelijk, los en gewoon gezellig.

Avontuur #2: in verwachting van het eerste kindje

Ik was zwanger toen ik 2 à 3 jaar bij ClearMedia aan de slag was. Mijn vervangster van toen, Julie, werkt nog steeds bij ons - als vaste medewerkster nu. Stelselmatig kwamen er meer en meer vrouwen op kantoor. Ik was niet langer de enige. In het begin voelde dat zelfs wat raar aan, maar wat ben ik blij met al mijn lieve collega’s.

Avontuur #3: opstart eigen bedrijf

Na de geboorte van ons eerste kindje had ik de drang om te ondernemen - dat zit bij ons in de familie. Vanuit een hobby en interesse startte ik zo in bijberoep een zaak op met mijn zus: bruidskapsels en maquillage. Super leuke periode! Toen ik mijn idee voorlegde aan Olivier, was hij meteen enthousiast. Ik besloot part-time te gaan werken en hij zocht onmiddellijk een nieuwe collega om mijn andere uren op te vangen. De steun die ik kreeg zal ik nooit vergeten.

Maar toen veranderde mijn leven opnieuw…

Avontuur #3 en #4: tweede kindje en verhuis naar Australië.

Niet lang nadat ons tweede kindje werd geboren, verhuisden we naar Australië voor het werk van mijn man. Het was een spannende beslissing maar ik heb er zeker geen spijt van, want wat een ervaring! De mentaliteit daar is veel gemoedelijker. Alles rustig aan, geen stress en super vriendelijke mensen. Om 15 uur zeggen ze daar: “Kom, genoeg gewerkt. Laten we BBQ’en!” Zalig, toch? Het had ook nadelen hoor. Snel een belangrijk pakket op de post doen na 15 uur? ”Ben je gek? We zijn wel aan het BBQ’en hé!”, krijg je dan te horen. (lacht)

Thuiskomen bij ClearMedia

Na twee jaar liep het project van mijn man af en verhuisden we terug naar België. Met open armen werd ik terug ontvangen door het ClearMedia team. Mijn eerste reactie? ‘Wow, dat is hier groot geworden!’ Intussen waren we naar een ander groter kantoor verhuisd en hadden we heel wat nieuwe mensen aangenomen. Ik maakte me er in eerste instantie wat zorgen over, maar gelukkig ben ik snel tot de ontdekking gekomen dat er eigenlijk helemaal niet veel was veranderd tijdens mijn afwezigheid. ClearMedia is nog steeds dat gezellige en familiale bedrijf van vroeger en het voelt heel vertrouwelijk aan. Er is niet één iemand weggegaan tijdens mijn verblijf in Australië. Dat zegt alles.

De cirkel rond

Ik ben ondertussen helemaal ingewerkt. Weet je wat grappig is? Momenteel ben ik het werk van Julie aan het overnemen: zij is op haar beurt op zwangerschapsverlof. En zo is de cirkel rond.

Hoe mijn job zal evolueren weet ik nog niet. Ik weet alleen dat mijn verhaal bij ClearMedia nog lang niet uitgeschreven is en ik sta te popelen om samen verder te groeien. Op naar het volgende avontuur!