Infrastructuur

State-of-the-art datacenterinfrastructuur
ClearMedia is actief aanwezig in diverse datacenters in België en Nederland. In deze datacenters wordt de ideale omgeving gecreëerd om u een optimale dienstverlening te garanderen. Ze zijn allen uitgerust met dubbele stroomvoorziening, UPS (batterij-systeem), noodgeneratoren, airconditioning, branddetectie- en blussystemen en een geavanceerde toegangscontrole. De kwaliteit van de datacenterinfrastructuur is essentieel in het goed functioneren van hostingoplossingen, daarom investeren wij onafgebroken in de beste apparatuur en verbindingen met de snelste wereldwijde netwerken.

Gewaarborgde stroomvoorziening
Van het publieke elektriciteitsnet tot uw server lopen er 2 volledig gescheiden stroomcircuits waardoor een volledig redundante stroomvoorziening mogelijk is. Elke stroomcircuit is afkomstig van een afzonderlijk publiek elektriciteitsnet en is voorzien van een eigen UPS (batterij-systeem) en generatoren. Als het ene circuit zou uitvallen, blijft het datacenter voorzien van stroom via het andere circuit. De noodgeneratoren kunnen instaan voor stroomvoorziening wanneer de stroompanne gedurende lange periode zou aanhouden. Al deze systemen worden regelmatig getest waardoor u zeker kan zijn dat ze werken op het moment dat ze echt nodig zijn.

Temperatuurregeling
Het airco-systeem is opgebouwd uit een reeks units welke onafhankelijk van elkaar kunnen werken.Hierdoor onstaat een nauwkeurige en stabiele temperatuurcontrole van het ganse datacenter. Door het gebruik van het principe van koude- en warme gangen wordt de koude lucht rechtstreeks naar de servers geleid voor een uiterst efficiënte koeling.

Brandveiligheid
Het datacenter voldoet aan strenge normen van brandveiligheidsnormen. Het brand- en rookdetectiesysteem zorgt voor een zeer snelle en nauwkeurige opsporing bij het onstaan van brand. Zodra het alarm wordt geactiveerd, wordt na een alarmsignaal een speciaal gas in het datacenter verspreid. Dit gas verwijdert de zuurstof uit de ruimtes, waardoor het vuur wordt gedoofd.

Fysieke beveiliging en toegangscontrole
De toegang tot het datacenter wordt 24/7 gecontroleerd. Diverse geavanceerde beveiligingssystemen zorgen ervoor dat personen enkel toegang hebben tot de geauthoriseerde plaatsen in het datacenter. Alle activiteiten worden geregistreerd via een camerasysteem op gesloten circuit.